Nominatie Boek van het Jaar prijs Orde voor Organisatie Adviseurs 2009

Uit het juryrapport:

Filosoof Kessels laat zich door de dialogen van Plato inspireren bij zijn zoektocht met directie- en managementteams naar visie. De jury was zeer onder de indruk van het vermogen van deze schrijver om zorgvuldig te formuleren. Filosofie, een discipline waar de rijpere adviseur niet aan voorbij kan gaan, wordt nog wel eens geassocieerd met het cultiveren van onbegrijpelijkheden. Daar lijdt dit boek geenszins aan, het excelleert in de precisie van taalgebruik en dat is heerlijk. 

Het organisatiewerk van Kessels draait om de zoektocht naar de juiste formulering, hij bouwt met zijn opdrachtgever aan strategische zinnen, ongeveer zoals een dichter versregels uit de taal beitelt. De schrijver neemt ons mee in zulke trage processen; het was voor ons als lezer een voorrecht om dit mee te mogen maken en mee te leven in de frustraties en de twijfels , alsook in de lichtende momenten waarop een groep mensen een diepe bevrediging put uit de ontdekking van een waardevol idee: woorden die uitdrukking geven aan wat men wezenlijk vindt en voelt, een klompje betekenisgoud dat mensen met elkaar verbindt en energie geeft.

Het is een mooi boek, van grote waarde voor iedere adviseur die met zijn opdrachtgever jacht maakt op een idee, dat diep inzoomt op weliswaar slechts één jachtmethode.